bisi59

Ja nyt jotain aivan muuta - Vegaani täytekakku

Terve kaikki,

Moni on varmaa pohtinut juhliin sopivaa kakkua, kun on suvussa tuo vege-hippi ja sen vegekumppani. Mitä niille tarjota muuta kun Digestive keksejä ja Tofu-jääteöä.

Vegaani täytekakku - sopii myös muna- tai maito(proteiini) allregikoille.

 

3dl sokeria

2dl Flora Culinesse

7dl vehnäjauhoja

4tl leivinjauhetta

4tl vaniljasokeria

2tl kanelijauhetta

4dl omena- tai ananasmehua

 

Ja kakun tekoon.

Rasvaa ja jauhota kakkuvuoka. Korppujauhojen sijaan voi käyttää vehnä leseitä tai  conrflakes murskaa. (Kaupan korppujauhoissa voi olla muna- ja maitoaineksia)

Sekoita kuiva-aineet, jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kanelijauhe keskenään tasaiseksi seokseksi kuloon (ei vielä yleiskoneeseen).

Laita sokeri, rasva ja mehu yleiskoneen kippoon ja sekoita täysillä n minuutti, niin että seos on tasalaatuinen.

Kaada kuiva-aineet mukaan yk-kippoon ja sekoita hitaalla nesteiden joukkoon kunnes seos on tasainen.

Kaada kakkuseos vuokaan ja paista 200°C vähintäin 45min. Kokeile kypsyyttä tikulla, kun taikina ei enää tartu on kakku kypsä.

Jos käytät irtopohjavuokaa, mikä on suositeltavaa kakun irroittamiseksi, pitää vuoka asettaa uuniin uunipellille, jolla paistoppaperiarkki, jottei vuuoasta paiston aikana vuotava rasva tipu uunin pohjalle ja ala käryämään.

Vastapaistettuna kakku on aika hauras. Hyvään tulokseen kakku kannattaa paistaa päivä ennen täyttämista, ja antaa sen kiinteytyä yli yön jääkaapissa. Huom! paistovuoassa.

Ja ei kun täyttämään

Kermavaahdolle loistava vaihtoehto Alpron kasvisrasva-soijapohjainen vaahdotettava Airy & Creamy. Tämäkin toimiin parhaiten jos sen vaahdottaa päivää ennen käyttöä, ja antaa kiinteytyä yön yli jääkaapissa. Vaahdon voi myös maustaa muutamalla tl vaniljasokeria. Hillon sijaan suosittelen vauvanruoka-marja/hedelmäsoseita. Oma suosikkini on kunigatarsose.

("Alaosasta" ylösalaisin päälle tulee sitten tasainen kakun pinta) Leikkaa kakku kahtia ja asteta "yläosa" ylösalaisin tarjoiluvadille.  Kostuta nyt alaosa. Esim appelsiini- tai heledmämehulla joka on "terästetty" sitruunamehulla. Levitä marja- tai hedelmäsose ja sitten vaahto. Laita toinen puolikas päälle ja kostuta. Nyt tämän on hyvä antaa vetäytyä jääkaapissa ennen kuorrutusta. Voit käyttää irtopohjavuoan rengasta tukemaan kakkua.

Kuorrutusvaahto on myös hyvä antaa kiinteytyä yön yli. Suojaa vaahtokippo kannella tai elmukelmulla, muuten voi vaahdon pintaan muodustua vähän "kuivaa kuorta". Koristele mielen mukaan.

Eli;

-2 päivää, paista kakku ja vaahdota täytevaahto, anna kiinteytyä yön yli

-1 päivä, kostuta ja täytä kakku, vatkaa kuorrutusvaahto, anna kiinteytyä yön yli

Juhlapäivä, kuorruta ja koristele ja laita jääkaappiin odottamaan juhlaa.

Ja eikun nauttimaan.

Kakku säilyy syömäkelpoisena tavallisen täytekakun tapaan.

-Hyviä Juhlia.

:D

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Terve,

Kaukka voi sitten tuunailla suklaakakuksi kaakaojauheella, täytteeksi kirsikkahilloa ja kostukkeeseen rommia.

Kuorrukkeeksi

30g rasvaa
0.5dl kahvia
150g tumma suklaata, esim Brunbergin tummaa, joka on vegaania
25g sokeria

Sulata suklaa miedolla lämmöllä rasva-kahviseokseen ja lisää lopuksi sokeri. Levitä kuorruke kakun päälle ja reunoille. Jos kuorruke "hyytyy" ennen levitystä, voi sitä lämmittää uudestaan.

-Ja Nam!

:D

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Kiitos ohjeesta. Tuolle löytyy taatusti käyttöä. Yritin joskus vääntää vegekakkua muistaakseni margariinista ja kaurasta, ohje löytyi Pirkka-lehdestä. Sain aikaan kuivan käntyn. Onneksi se ituhippi ei sit tullutkaan juhliin. Ei tarvinnut katsella kun kaveri koittaa naama irvessä selittää, että ihan hyväähän tää on.